vrijdag 3 januari 2014

133 | SCHRIJVEN & PLOOIEN ... OOGPROBLEEM IN VERSNELLING ... EN SCHILDEREN ?

Schrijven & plooien ...

Het zal wel niet verbazen dat het ontwerpen, uitproberen, schrijven, plooien van de wenskaart voor het nieuwe jaar een tijdrovende bezigheid is geweest. De eerste week van de kerstvakantie is hier helemaal aan besteed, met veel geduld en plezier.
Het schrijven van de tekst en de enveloppen met een spitse pen, en die pen dan regelmatig in de inktpot dompelen, en het krassen van de pen op het papier, en nu en dan kleine inktspatjes, en het schrijfritme dat steeds ontspannender en gelijkmatiger werd ... het deed deugd die oude liefde voor de kalligrafie nog eens te ervaren. En wonder boven wonder heeft mijn oogprobleem (serosa centralis) geen al te grote invloed gehad op het eindresultaat.



Oogprobleem in versnelling ...

Al maanden had ik het gevoel dat het probleem met mijn linkeroog een hopeloos geval was, en mijn laatste bezoek aan de afdeling 'Oogziekten' in Leuven bevestigde dit alleen maar : alle mogelijke behandelingen zijn gebeurd, echter zonder resultaat, rest enkel maar afwachten.
Maar dat 'afwachten' zinde mij niet, en ik ben dan maar zelf in actie geschoten. Op het www zocht ik het e-mailadres van het diensthoofd van de Universitaire Ziekenhuizen Antwerpen, en stuurde een e-mail met de vraag om een 'second opinion'. Dat was de dag voor Kerstmis. En nog dezelfde dag kreeg ik antwoord, met o.a. de suggestie misschien contact te zoeken met een oogarts die ook studies van immunologie had gedaan, en ik kreeg ook de naam van een specialist ter zake, woonachtig en werkzaam in Lausanne. Niet bij de deur!
Wederom op www het e-mailadres gezocht en een bericht verstuurd. Ik was zo intensief gefocust op deze zaak dat ik niet door had dat het Kerstmis was. En, ongelooflijk, maar nog dezelfde avond kreeg ik antwoord, een positief antwoord.
En momenteel is de stand van zaken zo dat Leuven alle nodige info aan het verzamelen is om door te sturen naar Lausanne.
Misschien is er toch 'hoop'.

En schilderen ?

Schilderen zal nog niet voor de eerste dagen zijn, want ondertussen is er een chronische ontsteking vastgesteld in mijn rechteroor, en is er sinds gisteren 'zona' of 'gordelroos' vastgesteld. Het zal wel allemaal te maken hebben met mijn immuunsysteem dat te zwak is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten