zaterdag 23 oktober 2010

012 | JUWEELTJES VAN EEN KWART EEUW GELEDEN ...

Of mijn bezoek van eergisteren aan Gasthuisberg oplossingen voor mijn gezondheidsproblemen (zie vorig bericht) heeft opgeleverd valt af te wachten. Specialisten vermoeden dat door het gebruik van entocort en vooral 'medrol' (= chemische variant van het lichaamseigen bijnierschorshormoon) gedurende de laatste jaren de bijnier in slaap gewiegd is, en nu dus onvoldoende bijnierschorshormoon aanmaakt. Om deze aanmaak te activeren krijg ik nu gedurende de eerstvolgende 2 weken 4 injecties. Afwachten en hopen op soelaas !

En wat doe je dan met je vrije tijd, als gepensioneerde met door ziekten en bijwerkingen van medicatie beperkte lichamelijke mogelijkheden? Aan schilderen hier in huis kom ik nog niet toe, omdat het atelier nog steeds wacht op de nodige renovatie (zie bericht 002), en omdat de indringende geur van terpentijn in huis zeer onaangenaam is en trouwens ook ongezond. Ik denk dat ik in de toekomst nog eens moet proberen met olieverf op waterbasis te gaan werken. Dat zou een goede oplossing zijn. Maar eerdere pogingen mislukten omdat de verf totaal anders aanvoelt en reageert.

Maar als ik thuis niet schilder, wil dat nog niet zeggen dat ik niet met aanverwante zaken bezig ben : in kranten, tijdschriften, op het www, altijd aan het speuren naar info over schilderen en kunst in het algemeen.
Zo was ik onlangs aan het neuzen in enkele mappen waarin ik dingen bewaarde van misschien wel 25 jaar geleden, zaken met betrekking tot de lessen 'plastische opvoeding'. En daar vond ik enkele kleine kleurexperimenten die leerlingen van de lagere graad middelbaar tijdens één van mijn lessen hadden gemaakt. En geef toe, de twee monochromen en het ene kleurrijke, het zijn toch wel juweeltjes om te koesteren, niet?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten